Auberginesaté met pindadipsaus
Meer info over Aubergines

Serveer met rijst, atjar en knapperige uitjes.

 

 

Snijd de knoflook en rode peper fijn. Doe dit samen met de pinda's in een koekenpan en bak 5 minuten tot de knoflook goudbruin is en de pinda's een olieachtig laagje krijgen. Schep het in een keukenmachine en maal tot een grof poeder. Schenk de ketjap, honing, het sap van de limoen en 15-20 ml water erbij. Maal nog een keer snel door elkaar tot een grove korrelige saus. Breng op smaak en laat in de koelkast afkoelen tot gebruik.
Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken. Bestrijk ze rondom met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gril de plakken aubergine in ongeveer 5 minuten zacht en gaar. Rol iedere plak op tot een rolletje. Snijd ieder rolletje doormidden, zodat je smallere rolletjes krijgt. Rijg deze halve auberginerolletjes aan satéstokjes, 4 of 5 rolletjes per stokje. Serveer de saté lauwwarm met de pindadipsaus erbij.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

2 aubergines
50 gr ongezouten pinda's
½ rode peper
1 teentje knoflook
1 el ketjap manis
1 el honing
1 limoen
olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?