Auberginestoofpotje*

Meer info over Aubergines

Ingrediënten

2 aubergines
mespuntje trassi
1 rode peper
blik gepelde tomaten
150 ml kokosmelk
zonnebloemolie
2 uitjes
2 teentjes knoflook

Dit is een recept van chef-kok Sander Lenselink.

Snijd de aubergines in plakken (in de lengte) en bestrooi ze met zout. Laat even staan. Snipper de uitjes en de knoflook. Snijd de rode peper (mag ook weggelaten worden) in stukjes. Doe olie in een pan met een dikke bodem. Als de olie warm is, de ui/rode peper/knoflook erbij doen. Goed in beweging houden (anders verbrand het), voeg de trassi toe. Voeg als alles begint te ruiken, de tomaten toe. Laat lekker pruttelen. Voeg kokosmelk toe en zet even weg op laag vuur. Spoel de aubergines af en maak tussen papier/keukendoeken droog. Vul een pan met veel zonnebloemolie en frituur de aubergines mooi goudbruin. Laat uitlekken op papier. Voeg dan de aubergines aan de tomatensaus toe en laat het het liefst nog een paar uur pruttelen. Serveer met rijst en een vlees/visgerecht. Indisch eten..het is het lekkerst de dag erna.

Ingrediënten

2 aubergines
mespuntje trassi
1 rode peper
blik gepelde tomaten
150 ml kokosmelk
zonnebloemolie
2 uitjes
2 teentjes knoflook

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?