We waren nogal sceptisch bij het idee van een veganistische, suikerloze chocolademousse. Hoort chocolademousse juist niet decadent te zijn en een volle romige smaak te hebben? Toch hebben we ons er laatst, bij wijze van experiment, aan gewaagd en het resultaat was zo onverwacht lekker! Wie had dat gedacht! De mousse is heerlijk romig en heeft een volle chocoladesmaak. Mocht je net als wij hieraan twijfelen, dan gaat dit recept je ongetwijfeld overtuigen. Naar wens kun je er ook nog 1 of 2 theelepels amaretto aan toevoegen.
Plaats een half uur voordat je gaat beginnen de banaan in de vriezer en de avocado in de koelkast. Haal ze na een half uur eruit. Pel de halfbevroren banaan, snijd hem in plakken en doe de banaan in de kom van een keukenmachine. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees ook in de kom. Doe alle andere ingrediënten erbij, samen met 2 eetlepels koud water. Laat de keukenmachine draaien tot er geen stukjes meer in de mousse zitten. Je zult een zijdezachte, glanzende mousse krijgen. Verdeel de mousse over 3 bakjes en laat het 30 minuten opstijven in de koelkast. Serveer eventueel met wat geraspte pure chocolade erover.