Avocado-chocolademousse

Meer info over Avocado

Ingrediënten

Dessert 3 personen:

1 goed rijpe banaan (niet al te groot)
1 goed rijpe avocado
3 el cacaopoeder
2 el vloeibare honing
1 tl vanillearoma
1 tl citroensap
snufje zout

We waren nogal sceptisch bij het idee van een veganistische, suikerloze chocolademousse. Hoort chocolademousse juist niet decadent te zijn en een volle romige smaak te hebben? Toch hebben we ons er laatst, bij wijze van experiment, aan gewaagd en het resultaat was zo onverwacht lekker! Wie had dat gedacht! De mousse is heerlijk romig en heeft een volle chocoladesmaak. Mocht je net als wij hieraan twijfelen, dan gaat dit recept je ongetwijfeld overtuigen. Naar wens kun je er ook nog 1 of 2 theelepels amaretto aan toevoegen.

Plaats een half uur voordat je gaat beginnen de banaan in de vriezer en de avocado in de koelkast. Haal ze na een half uur eruit. Pel de halfbevroren banaan, snijd hem in plakken en doe de banaan in de kom van een keukenmachine. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees ook in de kom. Doe alle andere ingrediënten erbij, samen met 2 eetlepels koud water. Laat de keukenmachine draaien tot er geen stukjes meer in de mousse zitten. Je zult een zijdezachte, glanzende mousse krijgen. Verdeel de mousse over 3 bakjes en laat het 30 minuten opstijven in de koelkast. Serveer eventueel met wat geraspte pure chocolade erover.

Ingrediënten

Dessert 3 personen:

1 goed rijpe banaan (niet al te groot)
1 goed rijpe avocado
3 el cacaopoeder
2 el vloeibare honing
1 tl vanillearoma
1 tl citroensap
snufje zout

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?