Aziatisch gestoofde rode kool
Meer info over Rode kool

Pittig, zoet en zuur. Probeer zeker eens deze variant van gestoofde rode kool.

Snijd de rode kool in kwarten en snijd de harde kern eruit. Snijd de rode kool in dunne reepjes. Snijd de appel ook in dunne reepjes. Snijd de pepers, gember en knoflook fijn. Doe de kool, appel, peper, gember, steranijs, knoflook, sojasaus, rijstazijn, mirin en suiker in een pan met dikke bodem en goed sluitend deksel. Breng aan de kook, dek af en stoof in 45-50 minuten op een laag vuur tot de kool zacht is. Rooster ondertussen de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Snijd de lente-uien in dunne plakjes. Haal het deksel van de pan met kool en laat nog 5 minuten, af en toe roerend, pruttelen tot het vocht verdampt is en de kool glanst. Meng twee derde van de lente-uien door de kool. Besprenkel met sesamolie en strooi de rest van de lente-uien en het sesamzaad erover.

Ingrediënten

Bijgerecht 6 personen:

1 rode kool
1 appel
2-3 rode pepers
4 cm gember
4 stuks steranijs
4 tenen knoflook
3 el sojasaus
75 ml rijstazijn
eventueel 2 el mirin (rijstwijn)
50 gr kristalsuiker
3 lente-uien
1 el sesamolie
2 el sesamzaad

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?