Deze frisse salade is een lust voor het oog én voor de mond. De meiraapjes blijven lekker knapperig en scherp peperig.
Begin met het maken van de dressing. Pers hiervoor de limoenen uit boven een kommetje. Voeg de sojasaus, vissaus, olie en rijstazijn toe en meng door elkaar. Was de meirapen goed en verwijder met een dunschiller de eventuele lelijke stukjes schil. Snijd de meirapen met een scherp mes of met een kaasschaaf in zo dun mogelijke ronde plakjes. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de lente-uien diagonaal in dunne plakjes. Hak de koriander grof. Verwijder de zaadjes van het pepertje en snijd de peper in dunne reepjes. Verdeel de plakjes meiraap dakpansgewijs in een rondje over 4 borden. Lepel 1,5 eetlepels van de dressing per bord over de meiraap. Verdeel de lente-ui, gember, koriander en peper speels over de borden. Bestrooi ten slotte met het sesamzaad en dien op.