Aziatische spruiten-taugé roerbak
Meer info over Spruiten | Tauge

Bereid spruiten eens op z'n Aziatisch. Serveer met rijst of noedels.

 

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

400 gr spruiten
100 gr taugé
1 rode peper
2,5 cm gember
1 teen knoflook
1 el zonnebloemolie
2 el oestersaus
2 tl sojasaus
4 tl vissaus
1 tl honing
2 el sesamzaad

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin. Maak de spruiten schoon: snijd het kontje eraf, verwijder de buitenste blaadjes en snijd in de lengte doormidden. Blancheer de spruiten 1 minuut in kokend water. Giet af. Snijd de rode peper in dunne ringetjes, de knoflook in zo dun mogelijke plakjes en de gember in dunne reepjes. Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Voeg de peper, knoflook en gember toe en roerbak tot de knoflook goudbruin is. Voeg de spruiten toe en roerbak tot ze goudbruine kantjes krijgen. Voeg de oestersaus, sojasaus, vissaus, honing en 100 ml water toe. Breng aan de kook en laat flink borrelen tot de spruiten beetgaar zijn. Voeg de taugé en sesamzaadjes toe, meng alles door elkaar en roerbak nog 1 minuut. Serveer direct.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

400 gr spruiten
100 gr taugé
1 rode peper
2,5 cm gember
1 teen knoflook
1 el zonnebloemolie
2 el oestersaus
2 tl sojasaus
4 tl vissaus
1 tl honing
2 el sesamzaad

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?