Aziatische zalm uit de oven met sesam en misome

Meer info over Misome

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

4 verse zalmmoten (elk ongeveer 170 gram)
1 misome
1 rode peper
een bosje lente-ui
3 el sojasaus
1,5 el olie
2 tl sesamolie
sap van 1 limoen
6 cm verse gember
4 el sesamzaad

Verwarm de oven voor op 190°C. Rasp 3 centimeter van de gember en snijd de andere 3 centimeter in dunne plakjes. Meng in een kom de sojasaus, olie, sesamolie, limoensap en geraspte gember. Leg de zalm hierin, wentel ze even goed door de marinade en laat 10 minuten marineren.

Snijd het pepertje in dunne plakjes. Snijd de lente-uitjes in stukken van 3 centimeter. Snijd de kont van de misome af en haal de stengels uit elkaar. Leg de misome losjes in een ovenschaal. Leg de lente-ui erop en bestrooi met de peper en plakjes gember. Leg de moten zalm op de misome en giet de rest van de marinade erover. Bestrooi iedere zalmmoot met een eetlepel sesamzaadjes. Rooster dit 10 minuten in de oven, tot de zalm gaar is. Serveer met rijst.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

4 verse zalmmoten (elk ongeveer 170 gram)
1 misome
1 rode peper
een bosje lente-ui
3 el sojasaus
1,5 el olie
2 tl sesamolie
sap van 1 limoen
6 cm verse gember
4 el sesamzaad
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?