Bagel met aubergine en radijsroomkaas
Meer info over Aubergines | Radijs of rettich

Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken van ongeveer ½ centimeter dik. Bestrijk de plakken rondom met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Grill de aubergine in een grillpan, 'toaster' of oven 7-10 minuten tot ze zacht en gaar zijn. Roer ondertussen de roomkaas los met een vork. Rasp 10 radijsjes met een grove rasp en meng dit door de roomkaas. Breng op smaak met zout en peper. Hak de kruiden die je gebruikt grof. Snijd de bagels doormidden. Besmeer de onderste helft met ongeveer 2 eetlepels radijsroomkaas. Drapeer de aubergine erover. Snijd de overige radijsjes in kwarten en leg die op en tussen de aubergines. Strooi de zonnebloempitten en kruiden erover of schep er een paar dotjes pesto op. Dek af met de bovenste helft van de bagel.

Ingrediënten

Lunchgerecht 2 personen:

2 bagels
100 gr luchtige roomkaas (zuivelspread)
1 bosje radijs
200 gr aubergine
2 el olijfolie
2 el zonnebloempitten, geroosterd
2 el platte peterselie, basilicum of pesto
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?