Dit is een recept van abonnee Felicia.
Was de kruisbessen en haal de bruine stukjes en steeltjes eraf of rits de rode bessen van de steeltjes. Zet op in een pannetje met een beetje water (tegen droog koken). Zet een ander pannetje op met genoeg water om de nectarines er (als het water kookt) in onder te kunnen dompelen. Laat de bessen koken tot ze zacht zijn en roer ze door een zeef; pitjes en velletjes blijven achter in de zeef. Doe alles terug in de pan en voeg suiker toe naar smaak. Warm nog even door tot de suiker is opgelost en zet dan de pan van het vuur.
Dompel nu de nectarines in het kokende water, haal ze er snel uit en haal (peuter) het velletje eraf en de pit eruit.
Doe de gekookte bessen in de beker van de staafmixer en pureer. Doe er het vruchtvlees van de nectarines bij en pureer dat ook, zodat het fijn en goed gemengd is. Je hebt nu een heerlijke, fruitige saus die erg lekker is bij bijv. roomijs.