Stap1
Wel de gedroogde shiitakes 20-30 minuten in heet water. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin en zet apart. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de gochujang met 1 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel sojasaus, de ahornsiroop en rijstazijn door elkaar tot een glad sausje. Zet apart.
Stap2
Knijp de shiitakes uit en snijd in reepjes. Snijd de Chinese kool in grove repen. Rasp de gember en knoflook fijn. Verhit 1 eetlepel sesamolie en 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan. Roerbak hierin de helft van de gember en knoflook 2 minuten op redelijk hoog vuur. Voeg de shiitakes toe en roerbak 1 minuut. Schenk er 1 eetlepel sojasaus bij en roerbak nog 1 minuut tot ze goed warm zijn. Schep uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Verhit opnieuw 1 eetlepel sesamolie en 1 eetlepel zonnebloemolie in de pan en roerbak hierin de overige gember en knoflook. Voeg de Chinese kool toe en roerbak 1 minuut. Voeg 1 eetlepel sojasaus en de chilivlokken toe en roerbak nog 1 minuut. Schep uit de pan en houd ook warm onder aluminiumfolie.
Stap3
Snijd de wortel in lucifer dunne reepjes. Doe de taugé en wortel naast elkaar in een stoommandje. Zet je stoommandje in of op een pan en stoom de taugé en wortel 2 minuten tot ze warm en beetgaar zijn. Verhit ondertussen de laatste eetlepel zonnebloemolie in de koekenpan. Bak hierin 2 spiegeleitjes.
Stap4
Verdeel de rijst over 2 grote kommen. Snijd de stoofperen doormidden en schep met een meloenboor de pitten eruit. Leg 2 halve peren in iedere kom rijst. Leg alle groenten in hoopjes op de rijst. Verdeel de spiegeleitjes over de kommen en schep het pittige pepersausje in het midden. Bestrooi tot slot met sesamzaadjes.
Liever los de Koreaanse stoofperen bereiden, bekijk dan hier het gerecht.