We staan al een tijdje te popelen om het recept van bibimbap met je te delen! Bibimbap is ons favoriete Koreaanse gerecht, dat letterlijk gemengde rijst betekent. Je schept rijst in een kommetje, daarop leg je de groenten en een gebakken eitje. Om het op te eten roer je alles door elkaar, het liefst natuurlijk met stokjes, zodat alles goed gemengd is.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn. Snijd de wortel in juliennereepjes. Snijd de courgette in dunne plakjes. Verwijder de dikke nerven van de snijbiet. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan. Bak hierin de helft van de knoflook enkele minuten. Voeg de shiitakes toe en de sojasaus en sesamolie. Bak de shiitakes ongeveer 5 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit de pan, breng op smaak met zout en peper en houd warm (bijvoorbeeld door het af te dekken met aluminiumfolie). Doe de andere helft van de knoflook in de pan en voeg daarna de snijbiet toe. Roerbak de snijbiet tot het geslonken is, breng op smaak, zet apart en houd warm. Zet een stoommandje in een pan met een klein laagje water. Breng het water zachtjes aan de kook. Doe de courgette en wortel in het mandje en stoom ze in 5 minuten gaar. Voeg na 3 minuten de taugé toe en stoom die mee. Heb je geen stoommandje, dan kun je deze groenten ook roerbakken. Verhit de overgebleven eetlepel olie in de koekenpan en bak hierin vier eitjes. De dooier moet nog vloeibaar blijven, want dan mengt het zo lekker met de rijst. Verdeel de warme gekookte rijst over 4 kommen en schep de groenten in groepjes erop. Schep op iedere kom een gebakken eitje en bestrooi met sesamzaad. Serveer direct en geef er de rode peperpasta of sambal apart bij.