Bieten-geitenkaas filopakketjes
Meer info over Rode bieten
Serveer bijvoorbeeld met een lekkere groene-of couscoussalade.
Ingrediënten
10 stuks400 gr bieten
150 gr zachte geitenkaas
10 gr peterselie
100 gr walnoten (of pecannoten)
10 bladeren filodeeg (van ongeveer 22x35 centimeter)
olijfolie
1 el sesamzaadjes
zout en peper
Verwarm de oven voor op 200°C . Pak de bieten in met aluminiumfolie en pof ze in ongeveer 1 uur gaar. Laat afkoelen.
Schil de bieten en rasp ze grof. Snijd de peterselie fijn. Hak de noten grof. Verkruimel de geitenkaas. Roer de bieten, geitenkaas, noten en peterselie goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Leg een vel filodeeg voor je op het werkblad (met de korte kant naar je toe). Bestrijk rijkelijk met olijfolie. Schep 2 eetlepels van het bietenmengsel in een horizontale streep onderop je filodeeg, houd 1 centimeter van de onderkant en zijkant vrij. Vouw de zijkanten naar binnen en rol dan je filodeeg op tot een ‘sigaar’. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk nogmaals met olijfolie en strooi er wat sesamzaadjes over. Herhaal dit met de rest van je deeg en bietenmengsel. Bak de filopakketjes in 25 minuten goudbruin.
Ingrediënten
10 stuks
400 gr bieten
150 gr zachte geitenkaas
10 gr peterselie
100 gr walnoten (of pecannoten)
10 bladeren filodeeg (van ongeveer 22x35 centimeter)
olijfolie
1 el sesamzaadjes
zout en peper
400 gr bieten
150 gr zachte geitenkaas
10 gr peterselie
100 gr walnoten (of pecannoten)
10 bladeren filodeeg (van ongeveer 22x35 centimeter)
olijfolie
1 el sesamzaadjes
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!