Bieten-hazelnootspread
Meer info over Rode bieten

Zou je wel vaker groenten willen eten bij het ontbijt of de lunch, maar vind je het lastig? Deze spread biedt uitkomst! Lekker op brood en crackers.

 

 

 

Schil de rode biet en snijd in stukken. Doe de biet met de hazelnootpasta in een keukenmachine en mix tot een grove puree. Meng er naar smaak honing en citroensap door. In een afgesloten bakje is de spread 3-5 dagen houdbaar in de koelkast.

Ingrediënten

200 gr rode biet
3 el hazelnootpasta (of pindakaas met stukjes)
1-2 tl vloeibare honing
1-2 tl citroensap

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?