Schil de rode biet en snijd in stukken. Doe de biet met de hazelnootpasta in een keukenmachine en mix tot een grove puree. Meng er naar smaak honing en citroensap door. In een afgesloten bakje is de spread 3-5 dagen houdbaar in de koelkast.
Bieten-hazelnootspread
Meer info over Rode bieten
Zou je wel vaker groenten willen eten bij het ontbijt of de lunch, maar vind je het lastig? Deze spread biedt uitkomst! Lekker op brood en crackers.
Ingrediënten
200 gr rode biet3 el hazelnootpasta (of pindakaas met stukjes)
1-2 tl vloeibare honing
1-2 tl citroensap
Ingrediënten
200 gr rode biet
3 el hazelnootpasta (of pindakaas met stukjes)
1-2 tl vloeibare honing
1-2 tl citroensap
3 el hazelnootpasta (of pindakaas met stukjes)
1-2 tl vloeibare honing
1-2 tl citroensap
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!