Bieten met walnoot-rucolapesto
Meer info over Rode bieten

Een simpel gerecht met de klassieke en altijd succesvolle smaakcombinatie van bieten, walnoten en rucola. Wij eten het graag met linzensalade, risotto of spaghetti aglio e olio (ook op deze website).

 

 

Hak de walnoten, rucola en knoflook grof. Doe deze ingrediënten samen met de rode wijnazijn in een keukenmachine en mix tot een grove puree. Voeg de olijfolie toe en maal tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de bieten in parten en meng met 2 volle eetlepels pesto. Bewaar de rest in de koelkast, maximaal een week, voor een andere keer. Dit bietengerecht is zowel warm als koud erg lekker.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

500 gr gare, geschilde bieten (gepoft of gekookt, zie onze website)
100 gr rucola
100 gr walnoten
1 teentje knoflook
2 el rode wijnazijn
75 ml olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?