Bieten panna cotta

Meer info over Rode bieten

Deze panna cotta weet de prachtig roze kleur van rode bieten te vangen. De karnemelk maakt het een lekker fris dessert. Garneer met besjes en een beetje venkelloof.

 

 

Ingrediënten

Dessert 6 personen:

250 gr gekookte rode bieten
250 ml slagroom
250 ml karnemelk
4 el vloeibare honing
4 blaadjes gelatine
evt. ½ tl vanille-extract

Wel de gelatine in koud water. Verwarm de slagroom, 50 ml karnemelk, honing en eventueel vanille-extract zachtjes in een pan (het hoeft niet te koken) tot de honing is opgelost. Pureer in een blender de gekookte bietjes met 200 ml karnemelk tot een gladde massa. Giet het eventueel nog door een fijne zeef. Voeg het rode bietenmengsel toe aan het slagroommengsel in de pan. Draai het vuur uit. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het panna cottamengsel. Roer tot de blaadjes zijn opgelost. Schenk het roze panna cottamengsel in 6 koffiekopjes, ramekins of andere vormpjes. Laat het ten minste 3 uur opstijven in de koelkast. Eet de panna cotta uit het kopje, of verzamel de moed om ze om te keren. Doop dan de kopjes in een laagje warm water en stort ze op een dessertbordje.

Ingrediënten

Dessert 6 personen:

250 gr gekookte rode bieten
250 ml slagroom
250 ml karnemelk
4 el vloeibare honing
4 blaadjes gelatine
evt. ½ tl vanille-extract
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?