Bietenbrownie

Meer info over Rode bieten

Een slimme manier om bietjes in een gerecht te verstoppen voor de niet-bietenliefhebber. Echt gezond kunnen we de brownie ondanks de toevoeging van bietjes nog niet noemen. Wel zorgen de bietjes ervoor dat de brownie lekker smeuïg wordt en een subtiel aards-zoete smaak krijgt. 

 

Ingrediënten

250 gr boter
250 gr pure chocolade (70% cacao)
250 gr kristalsuiker
3 eieren
150 gr zelfrijzend bakmeel
250 gr gekookte en geschilde bietjes
een handvol gepelde walnoten

Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed een bakvorm van ongeveer 20 bij 30 centimeter met bakpapier. Rasp de biet met een grove rasp en zet apart. Snijd de boter en chocolade in blokjes. Smelt de boter en chocolade au bain-marie. Klop ondertussen (met een mixer) in een ruime kom de eieren met kristalsuiker romig en luchtig. Schep de gesmolten boter en chocolade erdoorheen. Zeef de bloem erboven. Doe de geraspte bietjes en eventueel de walnoten erbij. Meng alles goed door elkaar. Schenk het browniemengsel in de bakvorm en bak de brownie 25-30 minuten in het midden van de oven. De brownie is zowel warm als koud erg lekker. Serveer eventueel met lobbige slagroom.

Ingrediënten

250 gr boter
250 gr pure chocolade (70% cacao)
250 gr kristalsuiker
3 eieren
150 gr zelfrijzend bakmeel
250 gr gekookte en geschilde bietjes
een handvol gepelde walnoten

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?