Bietenburgers met getoaste zuurdesemboterhammen

Meer info over Rode bieten

Ingrediënten

2 rauwe bieten
100-125 gram havermout
1 kleine ui
100 gram fêta
1 knoflookteen
1 ei
1 tl olijfolie
handje grof gehakte basilicumblaadjes
versgemalen peper en zout
8 zuurdesemboterhammen, getoast
lange tapasprikkers

Schil de bieten met een dunschiller en rasp ze in de keukenmachine samen met de ui en knoflook. Doe de geraspte groenten in een mengkom. Voeg de havermout, het ei en de olijfolie toe en meng alles door elkaar. Voeg nu de fêta en de basilicumblaadjes toe. Breng goed op smaak met peper en zout. Kneed alles met je handen tot het goed gemengd is. Zet een half uurtje apart zodat de havermout het vocht kan opnemen. Dit is belangrijk, zodat alle ingrediënten aan elkaar blijven hangen.
Vorm nu 4 burgers van het bietenmengsel. Als het mengsel te los is, voeg dan nog wat havermout toe. Verhit een grillpan op het vuur. Grill de bietenburgers ongeveer 5 minuten aan elke kant. Draai halverwege om. Als je geen grillpan hebt, kun je de burgers ook met wat olie bakken in een pan tot ze goudbruin zijn.
Serveer de burgers tussen getoaste zuurdesemboterhammen. Maak extra werk van de topping, bijv. met (veld)sla of rucola, gegrilde repen courgette of aubergine, nog wat extra fêta enz. Bestrijk de boterhammen met een lekkere knoflookmayonaise, een pittige sambal of een heerlijke avocadomayonaise. Helemaal bovenop misschien nog wat kiemen? Steek er een lange tapasprikker door om alles bij elkaar te houden. Smullen maar!

Ingrediënten

2 rauwe bieten
100-125 gram havermout
1 kleine ui
100 gram fêta
1 knoflookteen
1 ei
1 tl olijfolie
handje grof gehakte basilicumblaadjes
versgemalen peper en zout
8 zuurdesemboterhammen, getoast
lange tapasprikkers

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?