Bietencurry uit de oven
Meer info over Rode bieten

Op aanraden van een abonnee, kocht Ageeth laatst het boek "De groene bakplaat." Een echte aanwinst! Zij stuurde ons het recept voor de bietencurry door. Wij maakten het direct en delen het recept – met een paar kleine aanpassingen die ons verstandig leken – nu graag met jou. Serveer met rijst.

 

 

 

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de rode bieten en snijd in niet te dikke 'wedges' oftewel parten (het dikste deel mag maximaal zo'n 1,5 centimeter zijn). Spreid de bieten uit over een bakplaat. Meng de bieten met de olie, komijnpoeder, korianderpoeder en kurkuma. Breng op smaak met zout en peper. Rooster 20 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de ui, knoflook, gember en peper fijn. Giet de kikkererwten af. Voeg deze ingrediënten toe aan de bakplaat, meng alles door elkaar en rooster nog 25 minuten. Giet dan de kokosmelk erbij en meng wederom door elkaar. Rooster het geheel nog 10 minuten in de oven tot het goed warm is en de bieten gaar zijn. Garneer met koriander en serveer met rijst.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

700 gr rode bieten
400 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
1 el zonnebloemolie
1 ui
3 cm gember
2 tenen knoflook
1 groene peper
1 volle tl komijnpoeder
1 volle tl korianderpoeder
½ tl kurkuma
400 ml kokosmelk
verse koriander ter garnering
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?