Bietencurry uit de oven
Op aanraden van een abonnee, kocht Ageeth laatst het boek "De groene bakplaat." Een echte aanwinst! Zij stuurde ons het recept voor de bietencurry door. Wij maakten het direct en delen het recept – met een paar kleine aanpassingen die ons verstandig leken – nu graag met jou. Serveer met rijst.
Ingrediënten
Hoofdgerecht 2 personen:700 gr rode bieten
400 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
1 el zonnebloemolie
1 ui
3 cm gember
2 tenen knoflook
1 groene peper
1 volle tl komijnpoeder
1 volle tl korianderpoeder
½ tl kurkuma
400 ml kokosmelk
verse koriander ter garnering
zout en peper
Ingrediënten
700 gr rode bieten
400 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
1 el zonnebloemolie
1 ui
3 cm gember
2 tenen knoflook
1 groene peper
1 volle tl komijnpoeder
1 volle tl korianderpoeder
½ tl kurkuma
400 ml kokosmelk
verse koriander ter garnering
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!