Bietenhummus

Meer info over Rode bieten

Ingrediënten

500 gr rode bieten
80 ml olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 el komijn of sesamzaad
400 gr kikkererwten, uitgelekt
80 ml yoghurt
3 teentjes knoflook, geperst
citroensap van 1 citroen
1,3 dl groentebouillon

Bietenhummus, dit Joodse gerecht spreek je uit als ‘goemoes’ en is lekker op Turks brood of in een broodje falafel.
Hummus kan ook gemaakt worden met andere groenten zoals wortels of pompoen.

Maak de bieten schoon en kook ze 35 minuten, tot ze zacht en gaar zijn. Verwijder de schil. Verhit 1 el olie in een koekenpan en fruit de ui tot hij zacht is. Snijd de bieten in kleine blokjes en doe ze in een keukenmachine samen met de uien, kikkererwten, yoghurt, knoflook, citroensap en bouillon. Maal het tot een glad mengsel en voeg geleidelijk de olijfolie toe tot een glad mengsel ontstaat. Serveer de bietenhummus met Turks brood of een heerlijk broodje falafel.

Ingrediënten

500 gr rode bieten
80 ml olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 el komijn of sesamzaad
400 gr kikkererwten, uitgelekt
80 ml yoghurt
3 teentjes knoflook, geperst
citroensap van 1 citroen
1,3 dl groentebouillon

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?