Bietenkebab

Meer info over Rode bieten

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

400 gr rode bieten
olijfolie
zout en peper
Verwarm de oven voor op 210°C en zet indien mogelijk de bovengrill aan. Schil de bieten. Snijd ze in de lengte doormidden. Snijd in de breedte in dunne plakjes van 1 mm dik. Rijg de bietenplakjes aan 4 satéprikkers. Bestrijk rondom met olijfolie. Bestrooi met zout en peper. Leg de spiesjes op een ovenplaat. Schuif de ovenplaat wat boven het midden in de oven en rooster de bietenkebabs 15-20 minuten, tot de randjes krokant zijn – een beetje als groentechips – en het midden knapperig beetgaar is. Lekker met een felgroene of yoghurt-tahindressing erbij (zie recepten op onze website).

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

400 gr rode bieten
olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?