Bietenrisotto met venkel*
Meer info over Knolvenkel | Rode bieten
Ingrediënten
350 gr beetgaar gekookte of geroosterde bieten2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
200 gr venkel, kleingesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
300 gram risottorijst
1 1/4 l kokend hete groentebouillon
klein bosje dille of 1 theelepel gedroogde dille
60 gr geitenkaas
zout en zwarte peper
Snijd de bieten in blokjes van 1-2 cm. Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui, venkel, en knoflook enkele minuten op laag vuur. Voeg de rijst toe en schep om in de olie. Voeg telkens een opscheplepel bouillon toe en roer tot deze opgenomen is voor je de volgende bouillon toevoegt. Kook de risotto in 15-20 minuten beetgaar. Voeg de bieten toe en verwarm de risotto nog 5 minuten. Voeg de dille en geitenkaas toe. Laat de risotto afgedekt 5 minuten rusten en breng hem dan op smaak met wat zout en peper.
Ingrediënten
350 gr beetgaar gekookte of geroosterde bieten
2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
200 gr venkel, kleingesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
300 gram risottorijst
1 1/4 l kokend hete groentebouillon
klein bosje dille of 1 theelepel gedroogde dille
60 gr geitenkaas
zout en zwarte peper
2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
200 gr venkel, kleingesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
300 gram risottorijst
1 1/4 l kokend hete groentebouillon
klein bosje dille of 1 theelepel gedroogde dille
60 gr geitenkaas
zout en zwarte peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!