Bietensalade met burrata en aalbessen

Meer info over Rode bieten | Rode bessen

Ingrediënten

Lunch- of bijgerecht 2-3 personen:

500 gr gekookte of gepofte rode bieten
150 gr rode aalbessen
1 el honing
1 bol burrata
1 tak munt
1 el olijfolie
½ el balsamico- of rodewijnazijn
zout en peper

Ris de bessen van de takken en doe ze met de honing in een klein pannetje. Breng aan de kook en laat 2 minuten pruttelen, onder af en toe roeren, tot de bessen gebarsten zijn en een grof sausje vormen. Laat afkoelen zodat het wat opstijft.

Snijd de bieten in parten. Meng de olijfolie en azijn erdoor en breng op smaak met zout en peper. Leg de bieten op een mooie schaal of verdeel over borden. Breek de burrata in stukken en schik die tussen en op de bieten. Schep wat lepeltjes van de bessensaus erover. Garneer met blaadjes munt en wat versgemalen zwarte peper.

Tip: als het weer het toelaat pof dan je bieten op de bbq, door ze in te pakken met aluminiumfolie en in de kolen te leggen.

Ingrediënten

Lunch- of bijgerecht 2-3 personen:

500 gr gekookte of gepofte rode bieten
150 gr rode aalbessen
1 el honing
1 bol burrata
1 tak munt
1 el olijfolie
½ el balsamico- of rodewijnazijn
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?