Bietensalade met gebakken sesam-feta en honing

Meer info over Rode bieten
De gebakken sesam-feta met honing vinden wij uitzonderlijk lekker; warme, zoute feta in een knapperig laagje van goudbruine sesamzaadjes met een zoete honingsaus. Veel meer kun je niet wensen toch? De bietensalade past er perfect bij. Serveer met pitabroden, een granensalade en/of groene salade om er echt een hoofdmaaltijd van te maken.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

500-700 gr gekookte of gepofte rode bieten
3 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
7 gr peterselie
1 teen knoflook
½ portie ingelegde rode ui met oregano
1 plak feta (150 gr)
1 ei (losgeklopt)
2 el bloem
35 gr sesamzaad
3 el honing
3 el zonnebloemolie
zout en peper
Schil de rode bieten en snijd ze in parten. Pers de knoflook en snijd de peterselie fijn. Klop de olijfolie, azijn, knoflook en peterselie door elkaar. Meng deze dressing met de bieten. Schep de ingelegde rode ui erdoor. Breng op smaak met zout en peper en laat staan terwijl je de feta bereidt. Laat de plak feta even uitlekken op keukenpapier. Doe het ei, sesamzaad en de bloem elk in een groot diep bord. Wentel de feta eerst door de bloem en zorg dat het rondom goed bedekt is. Schud het teveel aan bloem eraf. Wentel de feta daarna door het ei en zorg wederom dat het goed bedekt is. Wentel tot slot de feta door de sesamzaadjes en druk de zaadjes voorzichtig goed aan. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de feta in een paar minuten per kant goudbruin en krokant. Schep met een brede spatel uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier. Verhit ondertussen de honing in een klein pannetje tot het goed vloeibaar is. Leg de feta op een serveerschaal en schenk de honing erover. Geef de bietensalade erbij.  

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

500-700 gr gekookte of gepofte rode bieten
3 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
7 gr peterselie
1 teen knoflook
½ portie ingelegde rode ui met oregano
1 plak feta (150 gr)
1 ei (losgeklopt)
2 el bloem
35 gr sesamzaad
3 el honing
3 el zonnebloemolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?