Bietensoep
Meer info over Rode bieten

Tijdens het Zomerfeest serveerden we onder andere bietensoep. Van velen kregen wij de vraag naar het recept van deze soep. De appel en bleekselderij maken deze bietensoep lekker fris.

Snipper de ui en knoflook. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Schil de bieten en snijd ze in blokjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in stukjes. Verhit de olijfolie in een ruime pan. Fruit de ui, knoflook en bleekselderij tot glazig. Voeg de bieten- en appelstukjes toe. Schep alles door elkaar. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Dek de pan af een laat de soep ongeveer 1 uur pruttelen, tot de bieten gaar zijn. Draai het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Garneer de soep met yoghurt en peterselie.

Ingrediënten

Voorgerecht 8 personen, hoofgerecht 4 personen:

1 ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
4 stengels bleekselderij
1 grote of 2 kleine appels
800 gr rode bieten
1,5 l groentebouillon
4 el yoghurt
4 el gehakte peterselie of bieslook
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?