Bietentzatziki
Meer info over Rode bieten

Schil de rode biet en rasp hem op een grove rasp. Snipper de teen knoflook en munt. Pers de citroen uit. Roer de bieten, yoghurt, knoflook, munt, citroensap en olijfolie snel door elkaar. (Snel mengen geeft een mooi gemarmerd effect, bij lang roeren wordt alles roze.)
Breng op smaak met zout en peper. Spreid de tzaziki uit over een bord. Garneer met tuinkers. Serveer de tzaziki met stukjes pitabrood om te dippen. Ook erg lekker met gerookte zalm erbij.

Ingrediënten

420 gr Griekse yoghurt
400 gr gekookte rode biet
1 teen knoflook
10 gr munt
1 citroen
5 el olijfolie
1 bakje tuinkers
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?