Schil de appels, snijd ze in vieren en snijd ze met een komkommerschaaf in dunne plakjes. Bestrooi met wat kaneelpoeder. Bak ze in de oven tot ze bruin en knapperig zijn, ca. 180°C. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Bak de plakjes ontbijtspek tot ze knapperig zijn. Schil de bieten, snijd ze in vieren en doe ze in een pan met de wijn, de kruidenbouillon, laurierblad, nootmuskaat, zout en flink wat peper. Kook ze ongeveer een uur. Haal ze uit de pan en laat afkoelen. Snijd de bieten in kleine blokjes. Bak in een pan een kleingesneden ui en fruit deze tot hij lichtbruin is. Voeg de crème fraîche toe en eventueel nog een beetje zout en warm het goed door. Roer de bietjes door het crème fraîche mengsel. Serveren: Doe op een bord twee plakjes ontbijtspek, schep daar het bietenmengsel op. Strooi vervolgens de appelchips op het bietenmengsel. Lekker met gebakken aardappeltjes.
Bietjes met appelchips en crème fraîche*
Meer info over Rode bieten
Ingrediënten
2 kleine zoete appelskaneelpoeder
8 plakjes ontbijtspek
2 flinke bieten
1/4 l rode wijn
1/4 l kruidenbouillon
1 laurierblad
beetje nootmuskaat
zout
peper
1 ui
250 ml crème fraîche
Ingrediënten
2 kleine zoete appels
kaneelpoeder
8 plakjes ontbijtspek
2 flinke bieten
1/4 l rode wijn
1/4 l kruidenbouillon
1 laurierblad
beetje nootmuskaat
zout
peper
1 ui
250 ml crème fraîche
kaneelpoeder
8 plakjes ontbijtspek
2 flinke bieten
1/4 l rode wijn
1/4 l kruidenbouillon
1 laurierblad
beetje nootmuskaat
zout
peper
1 ui
250 ml crème fraîche
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!