Birgit’s appelboterkoek
Meer info over Appel

Dit is het favoriete recept van onze vriendin Birgit, die het recept weer van haar moeder heeft gekregen. Een makkelijk recept maar het resultaat ziet eruit alsof het regelrecht uit een Franse patisserie komt.

 

 

 

Ingrediënten

Taart voor 12 personen:

300 gr bloem
250 gr roomboter (op kamertemperatuur)
250 gr witte basterdsuiker
snufje zout
3 of 4 appels
handvol rozijnen
2 eetlepels (lichtbruine) basterdsuiker
1 volle tl kaneelpoeder
250 ml appelsap (het liefst heldere)
1 zakje taartina (bijvoorbeeld van Dr. Oetker)

Verwarm de oven voor op 185°C. Meng de bloem, boter, suiker en een snufje zout met de hand of een mixer door elkaar tot een soepele deegbal ontstaat. Bekleed een bakblik (van 20x30 centimeter of met een doorsnede van 24 centimeter) met bakpapier. Verdeel het deeg over de bodem van het bakblik. Verdeel de rozijnen gelijkmatig over het deeg. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in dunne plakjes. Leg de appelplakjes dakpansgewijs op het deeg. Meng de 2 eetlepels suiker met kaneelpoeder. Bestrooi de appelplakjes met dit suikermengsel. Bak de appeltaart in circa 45 minuten goudbruin.
Maak de taartina aan volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik appelsap in plaats van water. Verdeel deze afdekgelei over de boterkoek en laat helemaal afkoelen. De taartina zorgt voor een glanzend laagje en voorkomt bovendien dat de appels uitdrogen.

Ingrediënten

Taart voor 12 personen:

300 gr bloem
250 gr roomboter (op kamertemperatuur)
250 gr witte basterdsuiker
snufje zout
3 of 4 appels
handvol rozijnen
2 eetlepels (lichtbruine) basterdsuiker
1 volle tl kaneelpoeder
250 ml appelsap (het liefst heldere)
1 zakje taartina (bijvoorbeeld van Dr. Oetker)

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?