Een elegant buideltje gevuld met zoveel lekkers! Een perfect vegetarisch voorgerecht of, wanneer je er 2 per persoon geeft met wat geroosterde aardappeltjes erbij, een hoofdgerecht voor 3 personen.
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het blad en de stengels van de bieten af. Pak de bieten met aluminiumfolie in en pof ze 45-60 minuten in de oven, tot ze gaar zijn. Snipper ondertussen het uitje en de rode peper en doe in een kom. Was de bietenbladeren en snijd ze daarna in grove repen, de stengels iets fijner. Doe ze met het aanhangende water in een pan en roerbak tot het geslonken is. Knijp daarna het water uit het bietenblad en doe het blad bij de ui en peper in de kom. Hak de cranberries grof en doe ze ook in de kom. Verkruimel de geitenkaas erboven. Haal de gare bieten uit het aluminiumfolie, pel de schil eraf en snijd de bieten in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Doe ook in de kom en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Leg de bladerdeegplakjes voor je op een werkvlak. Schep in het midden van iedere plak 2 eetlepels van het bietenmengsel. Vouw de hoeken naar boven, over de vulling heen, tot het buideltje volledig gesloten is. Maak er met je handen een balvormige buidel van en leg ze met de vouwkant naar beneden op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Klop een ei los in een kommetje en bestrijk hiermee de buideltjes rondom. Strooi er wat maanzaad of sesamzaad over en bak de buideltjes 25 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.