Stoom of kook de prei en koolraap gaar en laat ze dan afkoelen. Meng de groenten, kaas en olie en voeg de specerijen toe. Verwarm de oven voor op 220°C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg de vulling in het midden van de vierkanten. Bestrijk de randen met water. Vouw van elk vierkant een driehoek en bestrijk ze met eidooier. Leg de deegpakketjes op een met bakpapier bekleed bakblik. Schuif het bakblik in het midden van de oven en bak de deegpakketjes in ongeveer 25 minuten goudbruin en knapperig. Lekker met een wortelsalade.
Bladerdeegpakketjes met koolraap-preivulling*
Meer info over Koolraap
Ingrediënten
200 gr koolraap, geschild en geraspt150 gr prei, in ringetjes
50 gr pittige kaas, geraspt
1 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
een flinke snuf nootmuskaat
1 eidooier
bladerdeeg
zout en peper
Ingrediënten
200 gr koolraap, geschild en geraspt
150 gr prei, in ringetjes
50 gr pittige kaas, geraspt
1 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
een flinke snuf nootmuskaat
1 eidooier
bladerdeeg
zout en peper
150 gr prei, in ringetjes
50 gr pittige kaas, geraspt
1 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
een flinke snuf nootmuskaat
1 eidooier
bladerdeeg
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!