Snijd de wortel en bleekselderij in dunne plakken. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de uisnippers, de wortel, de bleekselderij en de knoflook met de kerriepoeder gedurende 5 minuten. Voeg de kippenbouillon en de appelmoes toe en laat alles nog een half uur zachtjes doorkoken. Roer er de gare stukjes kip door en laat alles goed warm worden. Serveer de kipkerrie met rijst.
Bleekselderij met kerriekip en wortel*
Meer info over Bleek(groen)selderij
Ingrediënten
1 ui, gesnipperd200 gr wortels
2 stengels bleekselderij
1 el olie
1 teentje knoflook, geperst
3 of 4 el kerriepoeder
3 dl kippenbouillon
2 dl appelmoes
300 gr gaar kippenvlees, in stukken
Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
200 gr wortels
2 stengels bleekselderij
1 el olie
1 teentje knoflook, geperst
3 of 4 el kerriepoeder
3 dl kippenbouillon
2 dl appelmoes
300 gr gaar kippenvlees, in stukken
200 gr wortels
2 stengels bleekselderij
1 el olie
1 teentje knoflook, geperst
3 of 4 el kerriepoeder
3 dl kippenbouillon
2 dl appelmoes
300 gr gaar kippenvlees, in stukken
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!