Bloemkool ‘bitterballen’
Meer info over Bloemkool

Deze balletjes vinden wij de ideale vegetarische snack voor tijdens een gezellig avondje met vrienden. We serveren het dan met cherrytomatenchutney of ketchup. Je kunt het ook als volwaardige avondmaaltijd eten, met rijst en bijvoorbeeld geroerbakte snijbiet, of zoals je een broodje falafel zou eten.

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd met een keukenmachine (of rasp) de bloemkool zodat het de structuur krijgt van couscous. Doe het in een kom. Rasp de Parmezaanse kaas en schil van de citroen. Giet de quinoa af en laat goed uitlekken. Voeg de quinoa, eieren, komijnzaad, sesamzaad, meel, cayennepeper, geraspte kaas, citroenschil en 1 eetlepel citroensap toe. Meng met je handen alles goed door elkaar, zoals je met gehaktballen zou doen. Breng op smaak met zout en peper. Laat het mengsel 30 minuten opstijven in de koelkast. Rol er daarna, met licht vochtige handen, ongeveer 24 balletjes ter grootte van een bitterbal van. Verhit een laagje olie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Bak de 'bitterballen' in 10-15 minuten rondom goudbruin en krokant. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.

Ingrediënten

Ongeveer 24 stuks:

250 gr bloemkool
150 gr quinoa
2 eieren
2 el komijnzaad
2 el sesamzaad
5 el (boekweit- of kikkererwten)meel
60 gr Parmezaanse kaas
eventueel ½ tl cayennepeper
½ citroen
zonnebloemolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?