Bloemkool met pijnboompitten, rozijn en kappertjes

Meer info over Bloemkool

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 bloemkool
5 el olijfolie
30 gr pijnboompitten
30 gr rozijnen
2 el kappertjes
1 el appelciderazijn
1 el honing
10 gr peterselie
zout en peper

Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de bloemkool in roosjes. Spreid ze uit over een bakplaat en meng er 2 eetlepels olijfolie door. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de bloemkool in ongeveer 25 minuten beetgaar, met wat geblakerde randjes.

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Hak de rozijnen grof. Hak de peterselie fijn. Klop de overige olijfolie, azijn en honing door elkaar. Roer de pijnboompitten, rozijnen, kappertjes en peterselie erdoor. Breng op smaak. Lepel deze dressing over de warme bloemkool en serveer.

 

Tip: meng als je ervan houdt 3 fijngesneden ansjovisfilets (uit blik) door de dressing.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 bloemkool
5 el olijfolie
30 gr pijnboompitten
30 gr rozijnen
2 el kappertjes
1 el appelciderazijn
1 el honing
10 gr peterselie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?