Bloemkoolcrèmesoep*
Meer info over Bloemkool
Doe de bloemkoolroosjes, de aardappelen, de uien en de knoflook in een soeppan en voeg het water toe. Zet de pan op hoog vuur, leg het deksel erop en breng aan de kook. Temper het vuur en laat de groenten 15 minuten koken. Haal de pan van het vuur en zet hem opzij om 30 minuten af te laten koelen. Doe de inhoud van de pan over in een blender. Voeg de melk, het zout, de peper en de nootmuskaat toe en pureer het geheel tot een gladde en romige soep. Doe de soep terug in de pan. Verwarm hem zachtjes (laat hem niet koken) vlak voor je hem opdient.

Ingrediënten

350 gr bloemkoolroosjes
250 gr middelgrote aardappels, geschild, in stukken
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 knoflooktenen, in plakjes
500 ml water
220 ml melk
1 tl zout
mespuntje peper
een snufje gemalen nootmuskaat

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?