Een heerlijke quiche met zachte, zoete uien, pittige mosterd en knapperige bloemkool. Genoeg voor zeker 8 punten.
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en plaats ze in een ovenschaal. Besprenkel met 1 eetlepel olie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de bloemkool 30 minuten in de oven tot ze beetgaar zijn. Verlaag daarna de oventemperatuur naar 180°C. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen. Verhit de overgebleven eetlepel olie in een koekenpan op een matig vuur. Fruit hierin de ui zo’n 30 minuten (neem de tijd) tot ze mooi goudbruin en gekarameliseerd is. Laat een beetje afkoelen.
Bestuif je werkvlak met een beetje bloem. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze met een deegroller uit tot een dunne ronde plak. Bekleed hiermee een taart- of springvorm van 22 centimeter doorsnede. Strijk de mosterd met de achterkant van een lepel uit over de bodem van de quiche.
Rasp de kaas. Klop de eieren in een kom los met de melk en roer hierdoor de kaas (houd een klein beetje apart) en crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de gekarameliseerde uien over de bodem van de taart. Leg hierop de geroosterde roosjes bloemkool. Giet het eiermengsel over de taart en bestrooi met de achtergehouden kaas. Bak de taart ongeveer 30-35 minuten in de oven tot hij gaar en goudbruin is.