Dit is een recept van abonnee Emmely.
Bloemkoolrisotto:
Snijd de stronk en bladeren van de bloemkool, zodat je de roosjes overhoudt. Maal de roosjes in een keukenmachine fijn totdat het een korrelige substantie is (zodat het eruit ziet als risotto). Verwarm in een grote pan de boter/olie, pers het knoflookteentje erboven uit en voeg vervolgens de fijngesneden ui toe. Laat het geheel 1 tot 2 minuten bakken voordat je de bloemkoolsubstantie toevoegt. Bak het geheel al roerende nog een paar minuten door. Voeg vervolgens de groentebouillon beetje bij beetje toe, totdat alle vocht is opgenomen. Als alle vocht uiteindelijk is geabsorbeerd, haal dan de pan van het vuur en roer er de crème fraîche doorheen. Rooster ondertussen de pinda’s in een droge koekenpan en voeg toe aan de risotto. Voeg evt. zout en peper naar smaak toe en evt. de peterselie.
Variatietip: Je kunt ook nog andere groente toevoegen aan de risotto zoals paprika, courgette enz. Bak deze dan mee met het uitje en de knoflook.
Balsamico-champignons:
Dit kun je mooi klaarmaken als je de groentebouillon aan de risotto hebt toegevoegd. Het absorberen van het vocht neemt nogal tijd in beslag.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit wat boter/olie en pers hierboven de teen knoflook uit. Verhit de knoflook en voeg vervolgens de fijngesneden champignons toe en bak het geheel een paar minuten. Voeg vervolgens de balsamicoazijn toe en roer in de pan, totdat de champignons mooi bruin en doorbakken zijn. Voeg evt. peper en zout naar smaak toe. Voeg de balsamico-champignons toe aan de risotto.