Bloemkooltabouleh

Meer info over Bloemkool

 

 

 

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

¼ grote bloemkool of een klein bloemkooltje
½ bosje peterselie, fijngehakt
½ bosje koriander, fijngehakt
10 muntblaadjes, fijngehakt
1 rode ui of 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
sap van 1 citroen
3 el olijfolie
pitten uit ½ granaatappel
2 el pompoenpitten
zwarte peper en zout uit de molen

Dit is een recept uit “I love groente” van Janneke Vreugdenhil.

Verwijder de harde stronk van de bloemkool en maal de rest in de keukenmachine tot fijne korreltjes. Meng in een kom de gemalen bloemkool, groene kruiden en ui. Breng op smaak met zout, zwarte peper, olijfolie en flink wat citroensap. Hussel de granaatappelpitten erdoor en geef de smaken minimaal een half uur om in te trekken. Rooster vlak voor het serveren de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te poffen. Strooi ze over de tabouleh.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

¼ grote bloemkool of een klein bloemkooltje
½ bosje peterselie, fijngehakt
½ bosje koriander, fijngehakt
10 muntblaadjes, fijngehakt
1 rode ui of 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
sap van 1 citroen
3 el olijfolie
pitten uit ½ granaatappel
2 el pompoenpitten
zwarte peper en zout uit de molen

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?