Snijd de uiteindes van de bonen af. Snijd de snijbonen in schuine plakjes van ½ centimeter. Breng een pan water met zout aan de kook. Kook hierin de bonen in 4-6 minuten beetgaar. Snipper ondertussen het uitje fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui tot glazig. Giet de snijbonen en cannellinibonen af en voeg ze toe aan de pan. Warm het geheel 3-4 minuten voorzichtig roerend door. Breng op smaak met zout en peper. Hak de peterselie en roer door de bonen. Serveer met partjes citroen.
Blote billetjes in het gras
Blote billetjes in het gras; alleen al vanwege de naam was dit een van Barry's lievelingsgerechten toen hij kind was. Barry's vader maakte deze Groningse klassieker veelvuldig. Eigenlijk is het een stamppot, maar Barry's vader gaf er altijd gebakken aardappels (zijn specialiteit) bij. Wij vinden dat nu allebei ook het lekkerst. Je kunt er zelf altijd nog een stamppot van maken, door dit bijgerecht te mengen door aardappelpuree.
Ingrediënten
Bijgerecht 2 personen:400 gr snijbonen
400 gr cannellinibonen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
1 kleine ui
2 el olijfolie
2 el peterselie
½ citroen
zout en peper
Ingrediënten
400 gr snijbonen
400 gr cannellinibonen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
1 kleine ui
2 el olijfolie
2 el peterselie
½ citroen
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!