Boekweitpannenkoek met bloedsinaasappel

Meer info over Sinaasappel

Ingrediënten

Dessert 2 personen:

2 boekweitpannenkoeken
3 bloedsinaasappels
2 el honing
2 el Griekse yoghurt


Basisrecept boekweitpannenkoeken (4 st):

100 gr boekweitmeel
1 ei
300 ml melk
snufje zout
boter
Wie een fruitpakket heeft, heeft geluk! We zitten namelijk midden in de bloedsinaasappeltijd. In de redelijk korte tijd dat ze beschikbaar zijn, doen we er alles aan om ten volste van ze te genieten. Bloedsinaasappels zijn niet alleen prachtig om te zien, ze zijn ook erg gezond en lekker!   Rasp de schil van 1 sinaasappel. Snijd met een scherp mes de schil van de sinaasappels. Segmenteer de sinaasappels door boven een schaal de segmentjes tussen de membranen uit te snijden. Zo houd je mooie partjes over zonder schilletjes. Vang het sap op in de schaal en pers daarna zoveel mogelijk sap uit de membranen. Doe het sap met de honing en sinaasappelrasp in een pannetje, breng aan de kook en laat 2 minuten indikken tot siroopdikte. Halveer de pannenkoeken. Vouw ze dubbel zodat je 4 driehoekige pannenkoeken krijgt. Leg op ieder bord 2 driehoeken. Verdeel de sinaasappelpartjes erover. Schep een eetlepel yoghurt ernaast. Schenk de sinaasappel-honingsiroop erover en serveer.  Tip: Het is echt de moeite waard om het segmenteren van citrusfruit onder de knie te krijgen. We gebruiken het best vaak in onze recepten. Gelukkig zijn er tal van YouTube tutorials te vinden die het een stuk handiger uitleggen dan dat wij hier op papier kunnen doen.  

Boekweitpannenkoeken 

Wij houden van deze boekweitpannenkoeken, omdat ze knapperiger en smaakvoller zijn en meer structuur hebben dan pannenkoeken met witte tarwebloem. Ze zijn ook nog eens glutenvrij. Dit recept is voldoende voor 4 pannenkoeken plus 1 mislukte.  Klop boekweitmeel, ei, melk en een snuf zout goed door elkaar. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Smelt daarin een klontje boter. Schep een soeplepel van het beslag in de pan en wentel de pan om het beslag gelijkmatig te verdelen. Bak tot het beslag aan de bovenkant gestold is. Draai de pannenkoek met een spatel om en bak nog een kleine minuut tot de pannenkoek goudbruin is. Herhaal dit met de rest van het beslag. Serveer met zoet of hartig beleg naar keuze.  

Ingrediënten

Dessert 2 personen:

2 boekweitpannenkoeken
3 bloedsinaasappels
2 el honing
2 el Griekse yoghurt


Basisrecept boekweitpannenkoeken (4 st):

100 gr boekweitmeel
1 ei
300 ml melk
snufje zout
boter

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?