Boekweitpannenkoek met champignons en veldsla
Meer info over Champignons | Veldsla

Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Voeg toe aan de pan. Voeg ook de blaadjes van de tijm toe. Roerbak ongeveer 5 minuten tot de champignons gaar zijn en het meeste vocht verdampt is. Haal de pan van het vuur en meng de veldsla door het champignonmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Smeer de yoghurt uit over de 2 pannenkoeken. Verdeel het champignonmengsel erover en serveer direct. 

Boekweitpannenkoeken  
Wij houden van deze boekweitpannenkoeken, omdat ze knapperiger en smaakvoller zijn en meer structuur hebben dan pannenkoeken met witte tarwebloem. Ze zijn ook nog eens glutenvrij. Dit recept is voldoende voor 4 pannenkoeken plus 1 mislukte. 

Klop boekweitmeel, ei, melk en een snuf zout goed door elkaar. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Smelt daarin een klontje boter. Schep een soeplepel van het beslag in de pan en wentel de pan om het beslag gelijkmatig te verdelen. Bak tot het beslag aan de bovenkant gestold is. Draai de pannenkoek met een spatel om en bak nog een kleine minuut tot de pannenkoek goudbruin is. Herhaal dit met de rest van het beslag. Serveer met zoet of hartig beleg naar keuze.  

Ingrediënten

Brunch- of lunchgerecht 2 personen:

2 boekweitpannenkoeken
1 el olijfolie
250 gr champignons
½ ui
1 teen knoflook
5 takjes tijm
2 handjes veldsla
2 el Griekse yoghurt
zout en peper


Basisrecept boekweitpannenkoeken (4 st):

100 gr boekweitmeel  
1 ei 
300 ml melk 
snufje zout  
boter 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?