Boerenkoolsalade

Meer info over Boerenkool

Boerenkool kun je ook prima rauw eten! Een frisse bereiding van een winterse groente. Op de foto zie je de salade rechts boven de gevulde butternut (kerstdiner 2021).

 

 

Ingrediënten

Klein bijgerecht 4 personen:

200 gr boerenkool
2 el olijfolie
½ citroen
2 el pijnboompitten
Parmezaanse kaas naar wens
zout en peper

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Was de boerenkool en droog het goed. Rist de bladeren van de nerven. Snijd de bladeren in fijne reepjes. Schenk de olijfolie erbij en knijp de citroen erboven uit. Breng op smaak met zout en peper. Kneed het geheel met je handen een minuutje goed door elkaar, zodat de kool zachter wordt. Zet de salade het liefst minimaal 30 minuten in de koelkast zodat de smaken goed in kunnen trekken. Serveer met pijnboompitjes erover en naar wens wat geraspte Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

Klein bijgerecht 4 personen:

200 gr boerenkool
2 el olijfolie
½ citroen
2 el pijnboompitten
Parmezaanse kaas naar wens
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?