Boerenkoolstamppot met bataat*

Dit recept ontvingen wij van de abonnees Marieke en Carolien. Zij koken al jaaaaren met onze groenten en vonden dat dit recept ook echt met mede-abonnees moest worden gedeeld, bij deze!

Ingrediënten

400 gram boerenkool
500 gr bataat
1 rode ui
8 zongedroogde tomaatjes (uit een potje met olie)
ongeveer 125 gr feta
2 handjes geroosterde pecannoten
olijfolie
zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bataten en snijd in stukken. Haal de boerenkool van de nerven en snijd in repen. Snijd de rode ui in ringen. Snijd de tomaatjes in reepjes en de feta in blokjes. Leg de bataat op een bakplaat of in een ovenschaal en meng met 1 el olijfolie. Rooster de bataat 25 minuten. Fruit in een wok of koekenpan met wat olie intussen rustig de ui, ongeveer 5 tot 10 minuten. Haal de ui uit de wok en zet apart. Voeg wat olie toe aan de hete pan en wok hierin de boerenkool 5 tot 10 minuten totdat deze zacht is. Haal de bataat uit de oven en breng over in een grote pan die je al even warm hebt laten worden op laag vuur. Stamp de bataat tot puree. Voeg de boerenkool, de ui en de tomatenreepjes toe en meng door elkaar. Voeg dan ook de feta toe, meng door de stamppot en laat even mee warmen. Breng op smaak met zout en peper. Schep de stamppot op 2 (warme) borden en garneer met de pecannoten.

Ingrediënten

400 gram boerenkool
500 gr bataat
1 rode ui
8 zongedroogde tomaatjes (uit een potje met olie)
ongeveer 125 gr feta
2 handjes geroosterde pecannoten
olijfolie
zout en peper naar smaak
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?