Giet de bonen af, spoel ze om en doe ze in een kom. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in kleine blokjes. Snipper de rode ui. Hak de munt of peterselie grof. Snijd 2 ansjovisfilets fijn. Klop een dressing van de fijngesneden ansjovis, azijn en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Meng alle ingrediënten met de dressing door elkaar. Garneer de salade met de overige ansjovisfilets.
Bonensalade met bleekselderij en ansjovis
Meer info over Bleek(groen)selderij
Ingrediënten
Bijgerecht 2-3 personen:400 gr cannellinibonen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
3 stengels bleekselderij
1 rode paprika
½ rode ui
10 gr munt of peterselie
6 ansjovisfilets (op olie, uit blik)
1 el rode wijnazijn
3 el olijfolie
zout en peper
Ingrediënten
Bijgerecht 2-3 personen:
400 gr cannellinibonen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
3 stengels bleekselderij
1 rode paprika
½ rode ui
10 gr munt of peterselie
6 ansjovisfilets (op olie, uit blik)
1 el rode wijnazijn
3 el olijfolie
zout en peper
400 gr cannellinibonen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
3 stengels bleekselderij
1 rode paprika
½ rode ui
10 gr munt of peterselie
6 ansjovisfilets (op olie, uit blik)
1 el rode wijnazijn
3 el olijfolie
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!