Bordeauxrode salade

Een ode aan rood-paarse wintergroenten.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

½ kleine rode kool
½ radicchio
½ blue meat radijs
een handje cranberries
een handje pecannoten
1 el ahornsiroop
1 tl Dijon mosterd
3 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
7 gr dille
zout en peper
Snijd de rode kool en radicchio in dunne reepjes. Schil de radijs, snijd in dunne plakjes, en die plakjes vervolgens in dunne reepjes. Hak de cranberries en pecannoten grof. Klop een dressing van de ahornsiroop, mosterd, olijfolie en azijn. Breng goed op smaak met zout en peper. Hak de dille fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar en laat ten minste 15 minuten staan zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken en de kool wat zachter wordt.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

½ kleine rode kool
½ radicchio
½ blue meat radijs
een handje cranberries
een handje pecannoten
1 el ahornsiroop
1 tl Dijon mosterd
3 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
7 gr dille
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?