Boterzachte prei met doperwten

Meer info over Prei

Dat prei niet winters hoeft te zijn, bewijst dit recept! Lekker met aardappelpuree en een gebakken visje.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

2 preien
1,5 el boter
200 ml groentebouillon
250 gr tuinerwten of doperwten (diepvries)
3 takken tijm
2 tenen knoflook
1 el citroensap
zout en peper

Verwijder het donkergroene deel en het kontje van de prei. Snijd de prei in diagonale stukken van 5 centimeter. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit 1 eetlepel boter in een brede pan. Fruit hierin de knoflook 2 minuten. Voeg de prei en tijm toe en bak 3 minuten mee. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Dek de pan af en stoof de prei zachtjes in 10-15 minuten tot ze zacht en gaar is. Test dit door er met een vork in te prikken. Als deze er makkelijk doorheen glijdt is de prei zoals je het hebben wilt. Haal het deksel van de pan, draai het vuur hoog en voeg de erwten toe. Stoof ze enkele minuten mee tot het geheel goed warm is. Roer er de overige boter doorheen en breng op smaak met zout, peper en citroensap.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

2 preien
1,5 el boter
200 ml groentebouillon
250 gr tuinerwten of doperwten (diepvries)
3 takken tijm
2 tenen knoflook
1 el citroensap
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?