Bowl met geroosterde spitskool en pindasaus

Meer info over Spitskool

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

½ spitskool
100 gr gedopte edamame boontjes (diepvries (Aziatische) supermarkt)
375 gr stevige tofu
100 gr bruine basmatirijst
2 takjes munt
2 takjes (Thaise) basilicum of koriander
1 el ongezouten pinda’s
1 tl maizena
1 el sesamolie
1 el olijfolie
2 el pindakaas met stukjes
1 el sojasaus
1 tl honing
1 tl sambal
½ limoen
zout en peper
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de spitskool in de lengte in 4-6 parten. Bestrijk rondom met olijfolie en breng op smaak met wat zout en peper. Snijd de tofu in blokjes. Meng de sesamolie erdoorheen en rol daarna op een bord door de maizena (dit zorgt voor knapperige tofu). Breng ook op smaak met zout en peper. Spreid de spitskool en tofu uit over een grote met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 25-30 minuten in de oven tot de spitskool beetgaar is en de tofu knapperig. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de edamame boontjes 2 minuten tot ze beetgaar zijn. Klop voor de pindasaus de pindakaas, sojasaus, honing, sambal en het sap ven de limoen goed door elkaar. Voeg, afhankelijk van de smeuïgheid van je pindakaas, enkele eetlepels water toe tot je een dikke vloeibare saus krijgt. Het lijkt eerst even te gaan schiften, maar als je goed doorklopt wordt het weer een glad geheel. Hak de pinda’s grof. Verdeel de rijst over 2 grote kommen. Schik daar de geroosterde spitskool, knapperige tofu, edamame, pindasaus en pinda’s op. Garneer met munt en basilicum en serveer direct.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

½ spitskool
100 gr gedopte edamame boontjes (diepvries (Aziatische) supermarkt)
375 gr stevige tofu
100 gr bruine basmatirijst
2 takjes munt
2 takjes (Thaise) basilicum of koriander
1 el ongezouten pinda’s
1 tl maizena
1 el sesamolie
1 el olijfolie
2 el pindakaas met stukjes
1 el sojasaus
1 tl honing
1 tl sambal
½ limoen
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?