Broccoli-eitjes uit de oven

Meer info over Broccoli

Broccoli alleen voor het avondeten? Zeker niet! Serveer dit ontbijtgerechtje met knapperig brood om in de zachte eitjes te dopen.

 

 

 

Ingrediënten

Ontbijt of brunchgerecht 2 personen:

200 gr broccoli
4 eieren
1 el olijfolie
1 ui
50 ml slagroom
Parmezaanse kaas
zout en peper

Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui tot glazig. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Snijd grote roosjes in de lengte in tweeën of vieren. Kook de broccoliroosjes 5 minuten. Giet af en voeg toe aan de ui in de pan. Bak de ui en broccoli 4 minuten, zodat de broccoli wat mooie bruine randjes krijgt. Verdeel het ui-broccolimengsel over 2 kleine ovenschaaltjes. Breek 2 eieren per ovenschaaltje erover. Schenk de slagroom erover. Rasp er wat Parmezaanse kaas over en bestrooi met wat zout en peper. Bak de broccoli met eitjes 10 minuten in de oven, tot het eiwit gestold is en de eidooier nog zacht. Serveer direct.

Ingrediënten

Ontbijt of brunchgerecht 2 personen:

200 gr broccoli
4 eieren
1 el olijfolie
1 ui
50 ml slagroom
Parmezaanse kaas
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?