Broccoli en halloumi met harissa-honingsausje
Meer info over Broccoli

Met dank aan onze vriendin Machteld! Zij heeft ons weten te overtuigen dat halloumi écht lekker is, vooral met een pittig kleverig sausje zoals in dit recept.

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

1 broccoli
225 gr halloumi (grillkaas)
4 el olijfolie
1 el boter
1 el sesamzaad
1 el harissa
1 el honing
1 el granaatappelmelasse (ruim gesorteerde supermarkt of Turkse supermarkt) of oude balsamicoazijn
zout en peper
platbrood of linzen om erbij te serveren

Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd grotere roosjes doormidden. Leg de broccoli op een ovenplaat, meng er 1 eetlepel olijfolie door en bestrooi met zout en peper. Rooster de broccoli in 20-25 minuten beetgaar.
Rooster ondertussen de sesamzaadjes in een droge koekenpan en zet apart. Maak het harissa-honingsausje. Klop hiervoor de harissa, honing, granaatappelmelasse en 2 eetlepels olijfolie door elkaar.
Verhit 1 eetlepel olie en boter in een koekenpan op redelijk hoog vuur. Snijd de halloumi in pakken van ongeveer 1 centimeter dik. Leg de plakken in de pan en bak ze aan beide kanten zo'n 3 minuten tot de buitenkant krokant en goudbruin is.
Verdeel de halloumi over 2 borden, leg de geroosterde broccoli erop, lepel het harissa-honingsausje erover en bestrooi tot slot met de sesamzaadjes. Serveer direct met platbrood of gekookte linzen.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

1 broccoli
225 gr halloumi (grillkaas)
4 el olijfolie
1 el boter
1 el sesamzaad
1 el harissa
1 el honing
1 el granaatappelmelasse (ruim gesorteerde supermarkt of Turkse supermarkt) of oude balsamicoazijn
zout en peper
platbrood of linzen om erbij te serveren

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?