Broccoli guacamole

Meer info over Broccoli

Ingrediënten

Bijgerecht 2-4 personen:

1 broccoli
2 el Griekse yoghurt
2 el olijfolie
½ limoen
1 el honing
½ tl komijnpoeder
15 gr koriander
½ rode ui
½ rode peper
zout en peper

Snijd de broccoli in roosjes en de steel in kleine stukjes. Stoom de broccoli in zo’n 10 minuten in een stoommandje gaar. Laat afkoelen.

Snipper ondertussen de ui. Snijd de rode peper fijn.

Pureer in een keukenmachine de broccoli, yoghurt, olijfolie, het sap van de limoen, honing, koriander (inclusief steeltjes) en komijnpoeder tot een redelijk gladde en smeuïge dip. Roer de gesnipperde ui erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Schep in een kommetje en garneer met rode peper.

Ingrediënten

Bijgerecht 2-4 personen:

1 broccoli
2 el Griekse yoghurt
2 el olijfolie
½ limoen
1 el honing
½ tl komijnpoeder
15 gr koriander
½ rode ui
½ rode peper
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?