Broccoli met ansjovis*
Meer info over Broccoli
Dit is een recept van chef-kok Sander Lenselink. Snijd de broccoli grof, gebruik alles (steel, roosjes etc.) Zet de broccoli op met water en kook net niet te gaar (voorbij al dente) en giet af. Snipper het uitje. Zet een pan op (een grote hoge steelpan) met een klontje boter erin. Laat de boter bruisen en doe de broccoli en het uitje erbij. Prak het een beetje fijn en voeg de ansjovis toe. Strooi bij het serveren het amandelschaafsel erover. Maak af met peper. Lekker bijv. bij vis.

Ingrediënten

1 kg broccoli
1 blikje ansjovis
1 uitje
handje amandelschaafsel
klontje boter
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?